AGENCIJA ZA CIVILNO LETALSTVO SE NI ODLOČILA ZA ZAPRTJE VZLETIŠČA KOVK ZA JADRALNE PADALCE

Četrtek, 28. maj 2020

Po tragični letalski nesreči ultralahkega letala in jadralnega padalca nad Budanjami je bilo pričakovati zaprtje vzletišča Kovk. Služba za preiskovanje letalskih nesreč je priporočila, naj začasno prepovedo letenje v coni Budanje zaradi tveganja za ponovitev dogodka. Vendar agencija za civilno letalstvo tega ni storila.

Javna agencija za civilno letalstvo RS je včeraj  pripravila sestanek za uporabnike zračnega prostora na območju letališča Ajdovščina po prejetem uvodnem poročilu preiskovalca letalskih, pomorskih in železniških nesreč in incidentov o letalski nesreči v bližini letališča Ajdovščina, so po sestanku sporočili iz agencije.

Po dogovoru bo agencija izdala direktivo o varnosti, s katero bo do uskladitve operativnih priročnikov za varno izvajanje letenja znotraj letališke cone Ajdovščina in cone letenja z jadralnimi padali in zmaji iz vzletne točke Kovk - Log pri Vipavi, uvedla obvezno javljanje jadralnih padalcev letališču Ajdovščina tudi za primere, ko ne gre za organizirano letenje petih ali več pilotov letalnih naprav, usposabljanje, športno tekmovanje ali prireditev.

Po sklenitvi dogovora morata letališče Ajdovščina in Društvo jadralnih padalcev Kovk Ajdovščina izvesti aktivnosti za obveščanje uporabnikov vzletne točke Kovk - Log pri Vipavi o obveznem javljanju, npr. z namestitvijo ustreznih informativnih tabel.


Foto: Ana Štokelj

Po STA

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
10.07.2020
13°C / 31°C
sobota
11.07.2020
15°C / 32°C
nedelja
12.07.2020
17°C / 31°C