MAJHNA ŽUŽELKA, VELIK POMEN ZA NARAVO IN ČLOVEKA

Sreda, 20. maj 2020

 

Danes praznujemo svetovni dan čebel. Da je 20. maj po vsem svetu namenjen čebelam, so zaslužni prav slovenski čebelarji, ki so pred štirimi leti v široki akciji s podporo najprej države Slovenije in kasneje najširše mednarodne skupnosti prodrli s to idejo, ki je bila sprejeta na globalni ravni.

Na ta dan še bolj kot sicer javno izpostavimo pomenu čebel in ostalih opraševalcev za naš obstoj. Z razglasitvijo svetovnega dneva čebel in ostalih opraševalcevpa še nismo naredili veliko, to je le eden prvih korakov na poti ohranjanja čebel, čebelarstva in vloge, ki jo imajo čebele pri ohranjanju naravnega ravnovesja.

Kaj se je v treh letih, kar svet praznuje svetovni dan čebel v tej smeri premaknilo globalno in kaj v slovenskem merilu, pojasnjuje Boštjan Noč, predsednik Čebelarske zveze Slovenije.Posnetek: Svetovni dan čebel in aktualna problematika

pogovor Boštjan Noč

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
01.06.2020
11°C / 27°C
torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
11°C / 27°C