OBČINA TOLMIN OBJAVLJA RAZPISA ZA STANOVANJI ZA MLADE IN TRŽNO STANOVANJE

Sobota, 23. maj 2020

Občina Tolmin je v tem mesecu objavila dva različna razpisa za dodelitev treh stanovanj v najem. Prvi javni razpis je za dodelitev tržnega stanovanja v najem za nedoločen čas. Gre za neopremljeno dvosobno stanovanje, ki bo vseljivo takoj po dokončnosti prednostne liste, predvidoma v mesecu juliju 2020, z upravičencem pa se bo sklenila najemna pogodba za nedoločen čas. Vrstni red prosilcev bo določen glede na višino ponujene najemnine, in sicer tako, da se višje na prednostni listi uvrstijo prosilci, ki ponudijo višjo najemnino. 


Drugi razpis pa je namenjen mladim, Občina Tolmin je za oddajo pripravila dve delno opremljeni stanovanji, ki bosta vseljivi predvidoma v septembru 2020. Stanovanji bo Občina upravičencem, ki morajo biti stari od 18 do 35 let, dodelila po vrstnem redu, ki ga bodo zasedali na prednostni listi upravičencev. Najemna pogodba bo sklenjena za dobo petih let. Gre še za enega od ukrepov za reševanje stanovanjskega vprašanja mladih, ki jih je Občina Tolmin predvidela v Lokalnem programu za mlade v občini Tolmin 2017–2022. Pred dvema letoma so dvema mladima družinama že zagotovili stanovanje za obdobje petih let.


Vse dodatne informacije in obrazci za prijavo so dostopni na spletni strani Občine Tolmin. Razpis za dodelitev tržnega stanovanja je odprt do 29. maja, razpis za dodelitev stanovanj za mlade pa do 19. junija.


Simona Skočir

Fotografija: Občina Tolmin
 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
6°C / 20°C
četrtek
01.10.2020
7°C / 22°C
petek
02.10.2020
10°C / 21°C