KOMUNALA TOLMIN SE PRIPRAVLJA NA NEGOTOV FINANČNI IZKUPIČEK LETA 2020

Sreda, 20. maj 2020

Zaradi koronavirusa se ni zmanjšalo ali ustavilo le poslovanje v gospodarstvu, tudi podjetja, ki opravljajo javne službe, so se zaradi okoliščin znašle v negotovem položaju. Na Komunali Tolmin so se na najhujše pripravili tako, da so si zagotovili možnost najema kredita, največ 300.000 €, z dobo odplačevanja tri leta. Za to potrebujejo soglasje občin ustanoviteljic, dobili so ga že v Kobaridu in Bovcu, čakajo še glasovanje tolminskih občinskih svetnikov. Direktor tolminske Komunale Berti Rutar nam je pojasnil, kje na dohodkovni strani pričakujejo zmanjšanje prihodkov.


Izjava: Berti Rutar


Dodatne stroške jim povzroča tudi drugačna organizacija dela in spoštovanje vseh zaščitnih ukrepov. Kakor je Rutar še pojasnil, razlike v poslovanju ne bodo pokrivali z višjimi cenami komunalnih storitev, te so se namreč zvišale že v začetku leta. V Komunali so sicer dvomesečno epidemijo dobro prebrodili, presežek delavcev je bodisi koristil lanski dopust, bodisi čakal na delo od doma, vendar so zdaj ti posebni ukrepi odpravljeni in delajo v polnem številu. 

Še vedno pa se morajo zaščitnih ukrepov držati obiskovalci upravne stavbe in zbirnih centrov, ki od 11. maja delujejo po starem, predkoronskem urniku.  


Primož Božič

Izjava Berti Rutar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
16.01.2021
-5°C / 8°C
nedelja
17.01.2021
-6°C / 7°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 8°C