AMERIŠKA AMBASADA KUPILA IN PODARILA VIZIRJE, IZDELANE NA PREDMEJI

Sreda, 20. maj 2020

Ameriška veleposlanica  Lynda C. Blanchard je v ponedeljek obiskala podjetje 3D Solutions na Predmeji, ki je v sodelovanju s štabom Civilne zaščite Ajdovščina razvilo in izdelalo posebne zaščitne vizirje. Ambasada je namreč od slovenskih podjetij nakupila več različne zaščitne opreme, ki jo je podarila Upravi RS za zaščito in reševanje. V predmejskem podjetju je nabavila 1600 vizirjev, ki jih bo Uprava namenila zdravstvenim ustanovam in domovom za starejše. Za vizirje je v teku postopek pridobivanja CE certifikata. Občina Ajdovščina je okoli 100 takšnih zaščitnih vizirjev razdelila domačim zdravstvenim ustanovam ter obrtnikom in podjetnikom.

Veleposlanica si je z zanimanjem ogledala proizvodnjo družbe 3D Solitions,  ki je poleg vizirjev razvilo tudi 3D masko. Po ogledu predmejskega podjetja je  Lynda C. Blanchard obiskala še  štab v Regijskem centru Civilne zaščite, kjer jjo je med drugim  sprejel župan Tadej Beočanin. Veleposlanici so bili predstavljeni še drugi proizvodi in rešitve, ki so plod sodelovanja  štaba in z lokalnimi podjetji. Gre za zaščitne maske WaM1, otroške zaščitne maske Čebelar, razkužila in tako dalje.

To je bil drugi obisk ameriške veleposlanice v Ajdovščini v letošnjem letu. Na februarskem obisku je namreč spoznala nekatere zanimive domače podjetnike, tokrat pa jo je Ajdovščina navdušila z razvojem zanimivih proizvodov in sodelovanjem lokalne skupnosti z domačim gospodarstvom.


Vir: Občina Ajdovščina

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
16°C / 30°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
14°C / 28°C