KLUB KERAMIKOV KANAL Z DVEMA RAZSTAVAMA

Sreda, 20. maj 2020

Preklic epidemije koronavirusa je že vzpodbudil nekatera društva, da, še vedno ob ohranjanju varnostnih ukrepov, izvedejo vsaj nekatere načrtovane aktivnosti. V Klubu keramikov Kanal tako v tem tednu odpirajo kar dve razstavi: razstavo avtor meseca v galeriji Keramost in letno razstavo Kluba v galeriji Rika Debenjaka na Kontradi. Darja Žorž iz Kluba keramikov je pojasnila, da se sicer odpovedujejo otvoritveni svečanosti, bodo pa razstavi kljub temu odprli za obiskovalce. 


Izjava Darja Žorž


Odprtje letne razstave v galeriji Rika Debenjaka sovpada tudi s tednom ljubiteljske kulture, ki ga organizira Javni sklad za kulturne dejavnosti, na ogled pa bo do drugega junija. Razstavo z naslovom Posoda s pokrovom v galeriji Keramost pa se da obiskati v naslednjem mesecu vsak četrtek, prav tako med 17. in 19. uro. 


Kakor nam je še pojasnila Darja Žorž, gre pri letni razstavi za samostojne avtorske opuse njihovih članov, pri čemer nekateri ustvarjajo že preko dveh desetletij, drugi pa so šele začetniki, a kljub temu tu razstavljena dela niso rezultat mentorskih delavnic. Temu  namreč prostor namenjajo v galeriji Keramost.
Organizatorji obiskovalce še naprošajo, da s seboj prinesejo zaščitno masko.


Primož Božič 

Izjava Darja Žorž

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
16.01.2021
-5°C / 8°C
nedelja
17.01.2021
-6°C / 7°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 8°C