AGONIJA RUDNIKA ŽIVEGA SREBRA IDRIJA?

Četrtek, 28. maj 2009

Konec lanskega leta je Idrijčan Marijan Seljak v samozaložbi izdal knjigo »Agonija rudnika živega srebra Idrija«, s podnaslovom poskusno odkopavanje karbonskega skrilavca s kombajnom Alpina AM50«.

Knjiga, kot nam je povedal avtor, govori o prizadevanjih, da bi podaljšali življenje idrijskemu rudniku, ko so tam v letih 1975-1977 poskusno odkopavali karbonski skrilavec, da bi ugotovili ekonomičnost nadaljnih odkopavanj v teh segmentih. In komu je knjiga namenjena? Avtor Marijan Seljak:

izjava agonija rudnik Seljak 

Marijan Seljak je sicer dokončal znamenito idrijsko rudarsko šolo, se kasneje izšolal za mojstra, vso delovno dobo pa je bil zaposlen pri Rudniku živega srebra Idrija, kjer je deloval kot nadzornik, zadnjih deset let pred upokojitvijo pa je bil vodja proizvodnje v jami. In koliko časa je knjiga »Agonija rudnika živega srebra Idrija«, s podnaslovom poskusno odkopavanje karbonskega skrilavca s kombajnom Alpina AM50 nastajala: 

izjava agonija rudnik Seljak 2 

Marijan Seljak bo avtorsko delo, ki je sicer izšlo v samozaložbi, predstavil danes v prizivnici Antonijevega rova v Idriji ob 18h. 

Maja Filipič

 

izjava agonija rudnik Seljak
izjava agonija rudnik Seljak 2

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
16°C / 22°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 24°C