BODO IDRIJČANI BLIŽJE AVTOCESTI?

Nedelja, 17. maj 2020

Minister za infrastrukturo Jernej Vrtovec  se je s sodelavci v petek  mudil tudi v Logatcu, je med drugim poudaril, da ima vlada posluh za ureditev infrastrukture, tudi na Logaškem, kjer jue beseda tekla o najpomembnejših kratkoročnih državnih investicijah.

Župan Berto Menard je med nujnimi projekti izpostavil povezovalno cesto med obema industrijskima conama, prošnjo za pomoč je naslovil tudi na ministrstvo, saj računa, da bi to cesto zgradili v naslednjih petih letih. Želja, da bi od Ljubljane do Postojne zgradili še en avtocestni krak, zaenkrat še ni uresničljiva, so povedali predstavniki ministrstva, bo pa Dars v naslednjih treh letih zgradil tretji pas med Ljubljano in Vrhniko.  Ministrstvo po Vrtovčevih besedah uredilo tudi cesto v Lazah ter kolesarske poti na tem območju.

Minister Vrtovec je v izjavi ob zaključku obiska v Logatcu dejal, da je potreb po sodobni infrastrukturi tudi na logaškem veliko in zagotovil, da bodo nekatere tudi uresničili. »Začeli bomo z določenimi postopki pri umeščanju v prostor in postopoma prišli tudi do samih realizacij.«  Zlasti obnova železniške postaje s parkirišči je po njegovih besedah tak projekt, ki ga lahko začnejo zelo hitro. »To bi bil velik doprinos, da bi se več ljudi odločilo za prevoz z vlakom, pritisk na avtocesto pa bi se tako zmanjšal.«

Eno pomembnejših zagotovil petkovega obiska je bila ministrova obljuba, da bodo dali pobudo nove cestne navezave do avtoceste iz Kalc, ki bo razbremenila del Logatca, prebivalcem drugih občin, npr. Idrije, bo omogočila hitrejši vstop na avtocesto, pomembna pa bo tudi za varnost prebivalcev Logatca.


Vir: Občina Logatec

Foto: Blanka Markovič Kocen

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
01.06.2020
11°C / 27°C
torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
11°C / 27°C