ZAKLJUČENO JE TEKMOVANJE POPRI

Sobota, 16. maj 2020

Čeprav tokrat na nekoliko drugačen način, so mladi tudi letos dokazali, da njihova inovativnost in podjetnost ne poznata ovir. Finale nacionalnega tekmovanja v podjetniških idejah mladih POPRI 2020 je Primorski tehnološki park prvič v zgodovini izvedel na spletnih platformah. Od 12. do 14. maja je 31 ekip v treh kategorijah svoje podjetniške ideje predstavilo strokovni komisiji kar od doma. Rezultate so v petek razglasili na Facebook profilu tekmovanja POPRI.

Mladi so tekmovali v treh kategorijah: osnovnošolci, dijaki in študenti ter mladi do 29 leta. Na tekmovanje POPRI se je prijavilo 328 mladih oziroma 114 ekip, ki so svoje ideje razvijali z 74 mentorji, sodelovalo pa je 72 izobraževalnih ustanov. Na zaključni del tekmovanja se je sicer uvrstilo 31 skupin.

V vsaki kategoriji so v petek razglasili tri najboljše ekipe. V kategoriji osnovnih šol sta si drugo in tretje mesto prislužili primorski šoli; drugo mesto je zasedla ideja MULTIDILCA, deska s tehtnico, ekranom, brusilnikom nožev in merilcem časa, učencev Osnovne šole Draga Bajca Vipava, tretje pa URVI, palice, ki so zmožne proizvajati energijo med hojo, učencev Osnovne šole Dobravlje.  

Tretjeuvrščene ideje prejmejo po 700 evrov, drugouvrščene po 1300 evrov, zmagovalci pa po 2000 evrov iz nagradnega sklada, ki ga zagotavljajo soorganizatorji tekmovanja: Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo, Javna agencija za spodbujanje podjetništva, internacionalizacije, tujih investicij in tehnologije SPIRIT Slovenija in Slovenski podjetniški sklad.


Simona Skočir (po sporočilu za javnost)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

ponedeljek
01.06.2020
11°C / 27°C
torek
02.06.2020
12°C / 26°C
sreda
03.06.2020
11°C / 27°C