CERKLJANSKI UPOKOJENCI SE SICER NE MOREJO SREČEVATI, A SO DEJAVNOSTI ZELO ŽIVAHNE

Četrtek, 14. maj 2020

Društva upokojencev so se v zadnjih tednih znašla v posebno težkem položaju. Ne le zato, ker gre v zdravstvenem smislu za nekoliko bolj rizično članstvo, pač pa zato, ker so odpadle številne aktivnosti, v katera so posamezniki vključeni.

V začetku tedna so se sestali člani Upravnega odbora društva in se pogovarjali o njihovi dejavnosti v naslednjem obdobju. Ko so 8. marca odpovedali redni letni občni zbor, si še nihče ni predstavljal, kaj vse jih pravzaprav  čaka. Danes v društvu ugotavljajo, da so naredili prav. Cerkno je med tistimi kraji v Sloveniji, ki jih CORONA VIRUS skoraj ni dosegel, zato previdnost tudi v bodoče ne bo odveč.

Plan dela, ki so ga nameravali predstaviti na občnem zboru, vsebuje številne aktivnosti, ki so pogoj, da ostane društvo še naprej vitalno, se razvija in ohranja v splošno zadovoljstvo in potrebe  članov ter postaja privlačno in zanimivo tudi za nove člane. Ker delo Društva upokojencev temelji na druženju,  je trenutna situacija zelo neugodna.

Po besedah predsednice Zdenke Verbič se vsi skupaj zavedajo, da gre za začasen problem. Izleti, telesna vadba, pohodi, dejavnost pevskega zbora, delavnice ročnih del, predavanja, razstave, vse to bo počakalo, da krizni časi minejo. Skupina prostovoljk in prostovoljcev pri projektu Starejši za starejše ne miruje, temveč aktivno spremlja stanje v svojem okolju. Deset članic društva je v tem času aktivno pristopila k izdelavi  zaščitnih mask za Občino Cerkno, ki so bile razdeljene njihovim občanom.
Tudi klubski bife do nadaljnjega ostaja zaprt. Odločili pa so se, da ponovno uvedejo uradne ure ob sredah, med 9. in 11. uro v društvenih prostorih, kjer bodo na razpolago tistim, ki še želijo plačati članarino, dvigniti akontacijo, plačano za izlet v Italijo in druge informacije.

O spremembah in novostih v Društvu upokojencev Cerkno bo Upravni odbor člane sproti seznanjal preko običajnih sredstev obveščanja.


Ivan Seljak


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
16°C / 30°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
14°C / 28°C