MED TREMI FINALISTI SNOVALCA ROBIDIŠČE TRAIL CENTER

Petek, 08. maj 2020

Znani so trije finalisti letošnjega poziva Snovalec, med 44 prijavljenimi je komisija izbrala ideje Robidišče Trail Center, Fish&Fly Trio in Potovanja z električnimi motorji.

S pozivom Snovalec Slovenska turistična organizacija pomaga pri uresničevanju inovativnih projektov s področja turizma. Sredstva - predvideni denarni sklad znaša 30.000 evrov bruto - bo strokovna komisija razdelila med tri finaliste, ki bodo svoje projekte uresničili do 1. decembra letos ter s tem pomembno obogatili slovenski turistični prostor.

Med tremi finalisti je torej komisija letos izbrala tudi projekt Robidišče Trail Center, butični trail center, ki bo, z besedami prijaviteljev, s celostno in v celoti gorskim kolesarjem posvečeno zgodbo v Posočju postal sinonim za kvaliteten gorskokolesarski produkt. S pomočjo tamkajšnjih prebivalcev in prijateljev ga na noge postavlja Miha Šalehar z ženo Nejo.


Tako nam je Miha pojasnil, kako se je njegova zgodba v vasi Robidišče sploh začela:


Miha Šalehar 1


Ujeli smo ga sicer ravno med urejanjem poti, dela pa jim tudi v prihodnje še ne bo zmanjkalo, saj v sklopu prijavljenega projekta pripravljajo tudi nekaj novosti.


Miha Šalehar 2


Kot je zapisano v utemeljitvi strokovne komisije, "kolesarski turistični proizvod s Trail centrom, razpršenim hotelom in novo ponudbo družine Škvor, ki odlično obnavlja kamnite hiše, daje upanje in zagon, da bo Rodišče s samo osmimi prebivalci postalo živa skupnost in ne več zgolj šolski primer izpraznjenih beneških vasi". Šalehar pa še takole komentira oživljanje najbolj zahodne slovenske vasice:


Miha Šalehar 3


Med tremi izbranimi finalnimi idejami letošnjega poziva Snovalec pa je sicer tudi zanimiv projekt Fish&Fly trio, ki ponuja doživetje na treh različnih ribiških destinacijah in gostom zastavlja »trojni izziv«, da v treh dneh ujamejo tri domorodne ribje vrste; lipana na reki Kolpi, potočno postrv na reki Krki in soško postrv na reki Soči. 


Simona Skočir

Foto: Robidišče trail center facebook


Izjava: Miha Šalehar 1
Izjava: Miha Šalehar 2
Izjava: Miha Šalehar 3

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
21.09.2021
14°C / 23°C
sreda
22.09.2021
11°C / 23°C
četrtek
23.09.2021
11°C / 22°C