KORONA PRINESLA SVEŽE IDEJE

Sobota, 25. april 2020

KUD Sloga iz Črnega Vrha tudi v času epidemije ne počiva. Potem, ko so v mesecu marcu pripravili 6. foto natečaj in 1. video natečaj, vas v teh dneh spodbujajo k ustvarjanju.
Kulturno društvo išče vaša mnenja, pesmi, zgodbe ali doživetja, ki se vam rojevajo v glavi v teh dneh in mesecih. Vaša besedila bodo objavljena decembra 2020 v časopisu Sloga. Tudi za anonimnost, v kolikor to želite, bo poskrbljeno. Besedila sprejemajo na kudsloga.cv@gmail.com. »Naj bodo zapisane besede pristen spomin na čas, ki ga doživljate,« še pravijo v KUD Slogi in dodajajo, da če želite, lahko ostanete anonimni.

Drugi poziv pa so pripravili v sodelovanju z Domom starejših občanov Bor. Vabijo, da ustvarjate in pišete tistim, ki so v teh dneh zaradi socialne distance ločeni od najbližjih. Starejši občani bodo, kot pravijo zaposleni v domu, vsake pozornosti veseli. Otroke pozivajo, da narišejo kaj lepega in izvirnega, odrasle pa, da si odtrgajo trenutek od vseh skrbi in pomislijo ter zapišejo nekaj toplega starejšim. Izdelke in sporočila sprejema Aleksandra Rupnik na naslov: Aleksandra.rupnik@vitadom.si.

Iz KUD Sloge so še sporočili, da bo najboljših 10 fotogafij 6. fotonatečaja z naslovom Črnovrška razglednica kmalu objavljenih v vitrini KUD Sloge, najboljših 5 filmčkov 1. natečaja pa je že objavljenih na spletni strani www.crnivrh.eu. Iz izdelkov je razvidno, da Črnovršci kljub epidemiji ohranjajo lep odnos do vsega živega, kar je lepo in izvirno razvidno iz vseh 32-tih prejetih fotografij.


Lovrenc Habe

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
25.06.2022
19°C / 30°C
nedelja
26.06.2022
18°C / 31°C
ponedeljek
27.06.2022
16°C / 32°C