PIPISTREL POSKRBEL ZA ZAŠČITNO OPREMO

Sobota, 18. april 2020

Včeraj je v štabu Civilne zaščite Ajdovščina potekal prevzem zaščitne opreme, ki jo je doniralo podjetje Pipistrel. Za najbolj izpostavljene skupine bo na voljo  100.000 mask, kar po besedah poveljnika CZ Ajdovščina zadostuje za dva meseca in pol.


Pred nekaj dnevi je v Ajdovščino prišlo že 30.000 kirurških mask in 300 termometrov, ki jih je ta prejela od pobratenega kitajskega mesta Jurong, včeraj pa je prispelo v Ajdovščino še dodatnih 60.000 kirurških mask kot skupna donacija podjetja Pipistrel Asia – Pacifik in podjetja Pipistrel iz Ajdovščine. 


Poveljnik štaba Civilne zaščite Ajdovščina Igor Benko poudarja, da bodo zaščitno opremo razdelili najbolj izpostavljenim skupinam, zdravstvenemu domu, domu starejših v Ajdovščini in Vipavi, gasilcem, policistom in podjetjem. Bo pa v prihodnjih dneh na ajdovsko prispelo še 10.000 kirurških mask tipa ffp2 in 1200 testerjev. Več o zaščitni opremi poveljnik Civilne zaščite Ajdovščina, Igor Benko.


Izjava Igor Benko 
Podjetje Pipistrel je celotno količino zaščitne opreme, 100.000 zaščitnih mask, termometre in testerje, doniralo občini Ajdovščina kot  prispevek k zdravju prebivalcev občine in boju proti okuženosti s koronavirusom. V podjetju poudarjajo, da je zdravje vseh nas pogoj za uspešno gospodarstvo. Podjetje Pipistrel je maske in ostalo zaščitno opremo nabavilo brez kakšnih koli večjih težav so pa imeli težave s transportom. Več o tem Ivo Boscarol, ustanovitelj in lastnik Pipistrela. 


Izjava Ivo Boscarol
Hvaležnost ob prevzemu opreme je izrazil tudi župan Tadej Beočanin, ki je izpostavil, da je v tem času sodelovanje vseh gradnikov lokalne skupnosti v dobro občanov in občank zelo pomembno. Po besedah župana je ta donacija ob trenutnem stanju pomankanja zaščitne opreme v Sloveniji radodarno dejanje, ki je zelo v pomoč celotni ajdovski občini in tudi sosednjim občinam. Več o pomenu donacije podjetja Pipistrel Občini Ajdovščina, župan Tadej Beočanin.


Izjava župan Tadej Beocanin


CZ Ajdovščina pa ocenjuje, da opreme še zdaleč ni dovolj zato pospešeno tiskajo 3D zaščitne maske pa tudi Vizirje. Po besedah poveljnika CZ Igorja Benka bo Ajdovščina, kljub prejetim maskam izpolnila svoj začrtan cilj izdelave mask in izdelala 200.000 pralnih zaščitnih mask za občane in občanke.Ana Štokelj

Igor Benko
Ivo Boscarol
Tadej Beocanin

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
03.06.2020
12°C / 27°C
četrtek
04.06.2020
16°C / 22°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C