GRADBENA DELA NA KOMUNALNI INFRASTRUKTURI NA ČIGINJU

Četrtek, 26. marec 2020

Na Čiginju se že nekaj mesecev na cestišču izvajajo obsežna gradbena dela. S približno polovice glavne ceste, ki pelje skozi vas, so delavci odstranili asfalt in po odsekih kopljejo in zasipajo nove cevi za komunalne odplake in vodovod, promet pa medtem poteka izmenično enosmerno. Berti Rutar, direktor Tolminske komunale, pravi da bodo v sklopu teh del zamenjali vodovodne in dodali komunalne cevi v naselju Čiginj, v naslednji fazi pa sledi priključitev na čistilno napravo v Volčah. O razlogih za ureditev komunalne infrastrukture v Čiginju nam je povedal naslednje:


Izjava: Berti Rutar


Povezava med Volčami in Čiginjem je sicer že zgrajena, tako da bo priklop po končanih delih mogoč v najkrajšem možnem času. Vladni karantenski odloki zaenkrat ne omejujejo zunanjih gradbenih del, tako da dela potekajo kot običajno, projekt pa naj bi se zaključil v letošnji jeseni. V nekoliko bolj oddaljeni prihodnosti na občini načrtujejo tudi vodooskrbo Volč, Čiginja, Sel pri Volčah in Kozaršč iz sistema Zadlaščice, za kar pa bo potrebno zgraditi povezovalni vodovod iz Tolmina. Trenutno se sicer vasi oskrbujejo iz lastnih vodnih virov.  

Primož Božič
 

Izjava Berti Rutar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
15.07.2020
12°C / 28°C
četrtek
16.07.2020
13°C / 28°C
petek
17.07.2020
15°C / 28°C