PREPOVEDANI PREHODI MEJE, POMANJKANJE ZAŠČITNE OPREME, NEMEC V GODOVIŠKI MLEKARNI

Torek, 24. marec 2020


Na severnem Primorskem se število okuženih s koronavirusom danes v primerjavi z včerajšnjim dnem k sreči ni povečalo. Iz večine občin in tamkajšnjih štabov civilne zaščite še naprej prihajajo opozorila, da ni dovolj osebne zaščitne opreme, niti za tiste, ki so v tem boju proti širitvi koronavirusa najbolj izpostavljeni.


V Novi Gorici se soočajo s problematiko nedovoljenega zbiranja ljudi na skupnih površinah trgovskega centra Qlandija ter in s prehodi mejne črte zlasti italijanskih državljanov na zaprtem maloobmejnem prehodu na Erjavčevi ulici. Ljudje ne spoštujejo opozoril pripadnikov CZ, ki sicer nadzirajo ta predel, dogaja se tudi prenos blaga prek mejne črte izven nekdanjih mejnih prehodov.


V Ajdovščini pa se še naprej trudijo z izdelovanjem prototipov mask po svojih zamislih, in sicer cenejših za enkratno uporabo in druge različice za večkratno uporabo; pri slednjih bo potrebno najti primerne filtre za vgradnjo.


Civilna zaščita občine Cerkno pa išče najprimernejše rešitve in sisteme za razkuževanje objektov.


Kot smo danes že poročali, podrobneje pa boste lahko slišali tudi v jutrišnji oddaji V središču, je v zdravstvenem domu Idrija postavljena dekontaminacijska cona za zaposlene ob vstopu v prostore, na vstopni točki za testiranje COVID-19 pa je so idrijski gasilci in taborniki postavili šotor z ograjo.

Sicer pa so se na Idrijskem ukvarjali še z nemškim državljanom, ki se je namestil v zaprte prostore stare mlekarne v Godoviču. Civilna zaščita je ob pomoči občana poskrbela za njegovo oskrbo zaradi nizkih temperatur, zatem pa je aktivnosti v zvezi z njim prepustila policijski postaji Idrija. Stik z omenjenim nemških državljanom je že vzpostavilo nemško veleposlaništvo.


Potekala je tudi redna dnevna video konferenca med zdravstvenim domom Idrija, podjetji in županoma občin Cerkno in Idrija, ki se jim je danes pridružil tudi župan Občine Tolmin, udeležili pa so se je tudi poveljniki civilne zaščite omenjenih občin.


Metka Rupnik (povzela po sporočilu za javnost regijskega štaba CZ)

Foto: maloobmejni prehod na Erjavčevi (Ervin Čurlič)

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
29.09.2020
6°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 21°C