POTRJEN PRVI PRIMER OKUŽBE S S KORONAVIRUSOM NA CERKLJANSKEM

Sobota, 21. marec 2020
Danes je bil v Občini Cerkno potrjen prvi primer okužbe s koronavirusom. Oseba, pri kateri je bila zaznana okužba s koronavirusom, je bila obravnavana na vstopni točki Covid v ZD Idrija in od tam prepeljana na nadaljnje zdravljenje v Ljubljano. Vsem, ki so bili v stiku z okuženim, so priporočili osamitev, vse ukrepe v zvezi z zaščito ljudi, ki so z okuženo osebo prišli v stik, pa po protoklu ob epidemiji koronavirusa vodi Epidemiološka služba v Ljubljani.

V Zdravstvenem domu Idrija so danes do polnoči sicer pregledali štiri  paciente, s sumom na Covid, opravili so dvajset  triaž po telefonu brez pregleda, s sumom na Covid, opravili so tudi 16 testiranj v vstopni ambulanti Covid, ki so jo organizirali ločeno od ostalih ambulant ZD Idrija, in sicer v novih prostorih Centra za krepitev zdravja in deluje od četrtka dalje.

Vodstvo Občine Cerkno, Civilna zaščita Občine Cerkno in strokovni sodelavci Zdravstvenega doma Idrija poudarjajo, da se je v času epidemije potrebno obnašati samozaščitno, prevenitvno, z ustvarjanjem pogojev, ki bodo kar se da zmanjšali možnost širjenja okužbe v občini, občani in občanke pa naj dosledno upoštevajo vsa navodila pristojnih služb.

»Ob tem ne smemo prezreti dejstva, da je na Cerkljanskem delež starejšega prebivalstva visok, v starejši populaciji pa je, kot je znano, smrtnost v primeru okužbe s koranavirusom zelo visoka. Ponovno pozivam vse, da se dosledno držite navodil, da se izogibate pretiranim stikom, druženjem in opravkom, ki niso nujno potrebni. Zavedajte se tudi, da gre za virusno obolenje, ki lahko prizadene kogar koli med nami, vsi oboleli pa potrebujejo podporo skupnosti”, poudarja cerkljanski župan Gašper Uršič.Vir: Občina Cerkno

Foto: I.S.

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
02.04.2020
-4°C / 14°C
petek
03.04.2020
0°C / 16°C
sobota
04.04.2020
4°C / 19°C