STEČAJ LTH-JA PREDLAGALA OBČINA

Četrtek, 14. maj 2009

Občina Å kofja Loka je včeraj na pristojno Okrožno sodišče v Kranju vložila predlog za stečaj Loških tovarn hladilnikov (LTH). Kot so sporočili z občine, je bilo za začetek stečajnega postopka potrebno vplačati predujem v višini 3620 evrov. Sedaj je na potezi sodišče, ki morebitni stečaj lahko tudi razglasi.

Občina se je za ta korak odločila, ker uprava oziroma vodstvo podjetja v ponedeljek, 11. maja, ni realiziralo sklepa nadzornega sveta LTH, da bo podalo predlog za stečaj. Tako je izvršni odbor sindikata občino Å kofja Loka v ponedeljek pisno pozval, da kot upnik poda predlog za stečaj.

Å kofjeloški župan Igor Draksler je sicer v ponedeljek pojasnil, da je v tem trenutku treba storiti vse, da bo delavcem LTH bolje ter da bodo s prihodom na Zavod RS za zaposlovanje prišli vsaj do nadomestila, saj delavci plač niso prejeli že od marca.

Medtem je dosedanji predsednik nadzornega sveta Iztok Hohnjec za Žurnal24 izjavil, da bo na mesto novega predsednika uprave družbe predlagal sedanjega predsednika sindikata LTH Davida Å varca, ki pa je danes za STA že dejal, da ta predlog "potrjuje Hohnječevo neresnost in špekulativno delovanje znotraj družbe". Sicer pa zaenkrat še vedno velja, da naj bi se jutri popoldne sestali člani nadzornega sveta, kot še pišejo na spletni starni STA.Damjana Peternelj

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
08.08.2020
17°C / 33°C
nedelja
09.08.2020
17°C / 34°C
ponedeljek
10.08.2020
18°C / 34°C