CERKLJANSKE DEUJE BABE PODALJŠALE SVOJ FESTIVALSKI PROGRAM

Četrtek, 05. marec 2020

Jutri, 6. marca, se pričenja 8. festival Deuje babe, ki bo potekal v Cerknem in Idriji vse se do 20. marca. Tudi letos bo posvečen osmemu marcu, mednarodnemu dnevu žensk, in tudi letos s poudarkom na umetniških delih in dogodkih, ki opozarjajo na spolno razlikovanje, diskriminacijo in nasilje, v isti sapi pa oblikujejo predloge za pravičnejši svet, pove soorganizatorica Tea Hvala.


Izjava: Tea Hvala 1


Jutri začnejo ob 20.30 v baru Pr' Gabrijelu v Cerknem s pripovedovalskim večerom Ta bi na grmadi gorela. Sobotni večer pa bo ob 19. uri postregel s filmom Portret mladenke v ognju, ki ga bodo predvajali v Filmskem gledališču Idrija.


Izjava: Tea Hvala 2


V minulih dneh je prišlo do manjših programskih sprememb: lutkovna predstava za najmlajše Cicilija in zmaj se iz 6. prestavi na 13. marec. Lutkovna predstava, ki bo namenjena vsem otrokom, tudi tistim, ki niso vpisani v vrtec, se prične ob 9.15 v večnamenskem prostoru OŠ Cerkno. Še ena izmed glavnih sprememb je, da so Deuje babe v svojem festivalskemu programu dobile nov dogodek - odprtje razstave Pogled nazaj za pogled naprej, ki se odvije v petek, 20. marca, ob 19. uri v Cerkljanskem muzeju. Razstava bo odprta do 15. aprila. In kdo vse bo še sooblikoval letošnji festivalski program?


Izjava: Tea Hvala 3


Sredi marca pa sledi še pofestivalski dogodek v prostorih Cerkljanskega muzeja – skupinska razstava sodobnih, družbeno angažiranih umetnic s področja nekdanje Jugoslavije.Izjava: Tea Hvala 4Mirjam Debevc

Foto: Pripovedovalska skupina Vodnikovih 9 (Tanja Šincek) 

Izjava: Tea Hvala 1
Izjava: Tea Hvala 2
Izjava: Tea Hvala 3
Izjava: Tea Hvala 4

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
02.04.2020
-4°C / 14°C
petek
03.04.2020
0°C / 16°C
sobota
04.04.2020
4°C / 19°C