PRED IZREDNO SEJO V KANALU DANES TUDI SHOD

Četrtek, 13. februar 2020

Občina Kanal je v zadnjem času prizorišče aktivnega lokalno-političnega in družbenega dogajanja. Poziv zdravnikov in zobozdravnikov je dvignil dovolj prahu, da so se na občini odločili sklicati izredno sejo, katere edina točka bo »seznanitev s stanjem na področju zdravja v občini Kanal ob Soči«, v vmesnem času pa so v javnost stopili tudi člani civilne iniciative Danes! Njeni člani so si zaenkrat za nalogo zadali podpreti zdravniški poziv in skupaj z društvom Eko Anhovo in Dolina Soče zbirali podpise v podporo zdravnikom. V dobrih dveh tednih je po navedbah društva Eko Anhovo spletno peticijo podprlo 1620 ljudi, skoraj 3000 podpisov pa so v fizični obliki zbrali na raznih javnih krajih v občini. Na današnji dan, ko se bodo ob 16. uri na izredni seji v Gotski hiši zbrali občinski svetniki in povabljeni poročevalci, pa bodo oboji na glavnem kanalskem trgu   pripravili spominski shod. Zakaj so se za ta korak odločili nam je povedal Miha Stegel iz civilne iniciative Danes!

Izjava Miha Stegel

Shod se bo sicer pričel uro pred izredno sejo, to je ob 15. uri, nanj pa bo iz okoliških vasi vozilo tudi nekaj izrednih avtobusnih oz. kombi prevozov, ki bodo po končanem shodu ljudi odpeljali tudi nazaj. Udeležence shoda bodo organizatorji nagovorili, pripravili pa so tudi kulturni program, ki naj bi trajal do 17. ure, ko se bo shod predvidoma zaključil.

Primož Božič  

Izjava Miha Stegel

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
16.01.2021
-5°C / 8°C
nedelja
17.01.2021
-6°C / 7°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 8°C