SREČANJE VAŠKIH GODCEV V IDRIJSKIH KRNICAH

Četrtek, 13. februar 2020

 TD Idrijske Krnice to soboto, 15. februarja, ob 20. uri vabijo na tradicionalno že 21. prireditev  Srečanje vaških godcev, na kateri se na odru s poskočnimi melodijami predstavijo ljudski godci - tako solisti, kot male zasedbe. Na mizah pa se za godce in gledalce znajde kar nekaj dobrot za pod zob, ki jih v dneh pred dogodkom po okoliških domačijah po Krnicah in Masorah nakoledujejo člani TD Idrijske Krnice.
Vabijo vse, da se jim pridružite na veselem dogodku, kjer se bodo predstavili nadobudni glasbeniki, ki bodo poslušalce zabavali in navduševali z domačimi melodijami.
Po končanem programu pa bodo lahko prisluhnili in se zavrteli ob glasbi Ansambla Gregorja Kobala.

V prispevku Metke Rupnik bo več o prireditvi povedal Pavel Magajne, dolgoletni sovoditelj in duša prireditve. Najprej, koliko godcev posameznikov in skupin pričakujejo.


Izjava 1

Čeprav je Srečanje vaških godcev v Idrijskih Krnicah skrbno pripravljena prireditev, pa vedno pričara vzdušje spontanega muziciranja vaških godcev, kot so nekdaj razveseljevali ljudi.

Izjava 2

Tudi sovoditelj prireditve Pavel Magajne je muzikant, saj je sedaj upokojeni, nekdaj pa dolgoletni in priljubljeni učitelj harmonike na Glasbeni šoli Idrija. Pa se kar samo ponuja vprašanje: Bo tudi on v soboto raztegnil meh na Srečanju vaških godcev v Idrijskih Krnicah?

Izjava 3

In za konec vas Pavel Magajne še povabi na že 21. srečanje vaških godcev to soboto, 15. februarja, v Idrijske Krnice.

Izjava 4

Metka Rupnik

Foto: Fb Visit Idrijske Krnice


1 izjava Srečanje vaških godcev Idirjske Krnice
2 izjava Srečanje vaških godcev Idirjske Krnice
3 izjava Srečanje vaških godcev Idirjske Krnice
4 izjava Srečanje vaških godcev Idirjske Krnice

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
30.05.2020
9°C / 23°C
nedelja
31.05.2020
12°C / 21°C
ponedeljek
01.06.2020
9°C / 28°C