BIA SEPARATIONS NAPOVEDUJE ŠIRITEV V SEVERNO AMERIKO

Četrtek, 13. februar 2020

 Proizvajalec tehnologije za čiščenje zdravil Bia Separations, ki marca začenja šestmilijonsko investicijo v razširitev proizvodnje v Ajdovščini, načrtuje vzpostavitev proizvodnje v ZDA ali Kanadi. Za zagon proizvodnje na najpomembnejšem, severnoameriškem trgu so se odločili zaradi velikega povpraševanja po produktih in potreb ameriških kupcev.

Bia Separations začetek gradnje proizvodnih prostorov v Severni Ameriki predvideva v letu 2022, končali pa naj bi jo do konca leta 2023. Proizvodna lokacija bo po zmogljivosti tri- do štirikrat presegala novo, razširjeno proizvodnjo v Ajdovščini, so danes sporočili iz podjetja.

Kot je pojasnil direktor podjetja Bia Separations Aleš Štrancar, je severnoameriški trg z 80-odstotnim deležem najpomembnejši trg za podjetje. "Kupci pričakujejo, da bo naša proizvodnja ključnih produktov, ki jih uporabljajo v svoji proizvodnji zdravil in cepiv, čim bližje, neodvisna od izjemno nepredvidljivega poslovnega okolja ter vedno bolj negotovih transportnih poti, in s tem dosegljiva obolelim v njihovih državah in širše," je poudaril.

Z načrti o vzpostavitvi proizvodnje na severnoameriškem trgu je vodstvo podjetja seznanilo tudi ameriško veleposlanico v Sloveniji Lyndo C. Blanchard, ki je v sredo obiskala podjetje. Veleposlanica je podjetje spodbudila k povezovanju z ameriškimi institucijami in ponudila sodelovanje ameriškega veleposlaništva pri krepitvi in širjenju njihove prisotnosti na ameriškem trgu.

Prihodnji mesec medtem Bia Separations v Ajdovščini začenja s šestmilijonsko investicijo v petkratno razširitev proizvodnje, ki bo v celoti financirana iz presežkov denarnega toka podjetja. "V okviru širitve proizvodnje v Ajdovščini postavljamo tudi proizvodne linije druge generacije in možnost proizvodnje volumsko še večjih produktov. S tem odpiramo tudi okrog 100 novih delovnih mest," napoveduje Štrancar. Dela bodo končana v začetku prihodnjega leta.

Podjetje Bia Separations je lani predčasno uspešno končalo postopek prisilne poravnave in posluje uspešno. Leto 2019 je podjetje sklenilo z 12 milijoni evrov prihodkov in tako podvojilo tiste iz leta 2018. Letos načrtujejo 100-odstotno rast poslovanja in 25 milijonov evrov prihodkov, so še navedli v sporočilu za javnost.

STA

Foto: Bia Separations


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sobota
16.01.2021
-5°C / 8°C
nedelja
17.01.2021
-6°C / 7°C
ponedeljek
18.01.2021
-4°C / 8°C