GJV IDRIJA V PRIDOBIVANJU CERTIFIKATA ŠPORTNIKOM PRIJAZNO IZBRAŽEVANJE

Torek, 28. januar 2020

Gimnazija Jurija Vege Idrija je trenutno v drugi, in s tem v zadnji fazi, pridobivanja certifikata Športnikom prijazno izobraževanje.

Za certifikat, ki ga šolam s posluhom za dijake, ki se poleg šole intenzivno ukvarjajo še s športom, podeljuje Olimpijski komite Slovenije, se poteguje tudi idrijska gimnazija.

Gre za dejstvo, da bi dijaki med odsotnostjo lahko komunicirali s profesorji preko različnih kanalov, bili deležni redne konzultacije oz. strokovnih pogovorov, imeli možnost prestavljanja ocenjevanj, si obojestransko elektronsko pošiljali gradiva in podobno.


Kot predstavnika OKS sta gimnazijce obiskala Raša Sraka Vuković, ena najuspešnejši judoistk pri nas in Iztok Čop, bivši slovenski veslač. Dijakom sta na slikovit način in z lastnimi izkušnjami predstavila pomen certifikata in možnosti zaposlovanja po končani športni karieri. 


Da bi šlo za pomembno pridobitev, pove tudi profesorica športne vzgoje Jerneja Tratnik.


Izjava: Jerneja Tratnik


Prav na zadnji dan v mesecu naj bi bila idrijska realka obveščena ali je certifikat pridobila ali ne – vsekakor pa bi bila to lepa pridobitev in popotnica informativnim dnem, ki sledijo 14. in 15. februarja.Mirjam Debevc

Foto: FB arhiv GJV Idrija

 

 

 
Izjava: Jerneja Tratnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.02.2020
8°C / 13°C
četrtek
27.02.2020
10°C / 10°C
petek
28.02.2020
-2°C / 11°C