GRS TOLMIN V NOVO LETO Z NOVIM VODSTVOM

Ponedeljek, 27. januar 2020

V petek je potekal občni zbor tolminske postaje GRS, ki je tokrat prinesel nekaj sprememb, predvsem v samem vrhu. Po 19 letih se je z mesta načelnika ene najbolj obremenjenih slovenskih postaj poslovil Žarko Trušnovec, njegovo uspešno delo pa bo nadaljeval Metod Fon. Namestnik, zadolžen tudi za operativo, bo Simon Čopi, vodja inštruktorjev pa Iztok Rutar. Postaja GRS Tolmin bo še vedno združevala 90 članov, od tega 85 reševalcev, tudi njihovo obsežno območje reševanja ostaja enako.
Na občnem zboru so se prisotni spomnili tudi vseh aktivnosti minulega leta. Povprečno število reševalnih akcij tolminskih gorskih reševalcev je zadnjih deset let nekaj čez 80, v letu 2019 pa je bilo število vseh intervencij še malce višje – 88 so jih zabeležili, od tega 73 reševalnih in 15 iskalnih akcij. Najbolj obremenjeni so bili kot običajno poletni meseci, še posebej avgust, ko so zabeležili kar 23 intervencij. O velikokrat zelo napornem delu gorskih reševalcev priča tudi podatek, da so sedemkrat imeli po dve intervenciji v istem dnevu, trikrat pa celo po tri intervencije, so pa prvič po desetih letih novembra zabeležili mesec brez intervencij. Največkrat so odhiteli na pomoč na področju Tolmina, sledi območje Kobarida, nato ajdovsko in idrijsko-cerkljansko območje, najmanj intervencij pa je bilo v Podbrdu in okolici.


Simona Skočir

Fotografiji: Miljko LesjakKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
26.02.2020
8°C / 13°C
četrtek
27.02.2020
10°C / 10°C
petek
28.02.2020
-2°C / 11°C