KAR 23 OSNUTKOV ZA NOVO ŠPORTNO DVORANO V BOVCU

Četrtek, 23. januar 2020
Občina Bovec, ki že nekaj časa načrtuje izgradnjo nove športne dvorane v Bovcu, je v zadnjih mesecih leta 2019 izvedla arhitekturni natečaj za izbiro strokovno najprimernejše rešitve za športno dvorano v Bovcu.

Kot je pojasnil župan Valter Mlekuž, je na presenečenje tako občine kot Zbornice za arhitekturo in prostor Slovenije na natečaj prispelo kar 23 projektov. V decembru je nato komisija izbrala najbolj primerno rešitev, jutri pa bodo v kulturnem domu Bovec odprli razstavo, na kateri bodo predstavili vse prejete rešitve.

Projektanti so morali v svoje predlagane rešitve umestiti nov športni objekt z vsemi potrebnimi spremljajočimi prostori, povezovalnim hodnikom do osnovne šole in pripadajočo zunanjo ureditvijo, zunanjimi športnimi igrišči, otroškim igriščem in parkirišči.

Najboljša rešitev je torej izbrana, kakšno bo nadaljevanje projekta, bovški župan Valter Mlekuž.

Izjava Valter Mlekuž

Nova športna dvorana bo v prvi vrsti namenjena izvajanju športne vzgoje na osnovni šoli, lokalnim potrebam za izvajanje rekreacije, nudenju dodatne ponudbe turističnih storitev rekreacije, Občina Bovec pa načrtuje tudi dodatno ponudbo za športne priprave in tekmovanja reprezentanc in klubov.


Simona Skočir

Valter Mlekuž

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.02.2020
10°C / 11°C
petek
28.02.2020
1°C / 12°C
sobota
29.02.2020
1°C / 14°C