O DEDIŠČINI, KI BO NAGOVORILA MLADE

Četrtek, 23. januar 2020

Občina Idrija je z januarjem vstopila v projekt iDenDi, ki se loteva danes perečega vprašanja ohranjanja, pomena in odnosa do dediščine v sodobnem času in prostoru v mestu Idrija. Namen projekta je prebuditi privlačnosti vsebin kulturne dediščine ter razvoj vsebin, povezanih s kulturno dediščino, v povezavi z interpretacijo, prezentacijo in nadgradnjo ponudbe s posebnim poudarkom na mladih in privlačnem vizualnem jeziku predstavitve.

Enoletni projekt je vreden nekaj manj kot 50.000 evrov in ga sofinancira Evropski kmetijski sklad za razvoj podeželja, ključna ciljna skupina pa so mladi, ki v Idriji in njeni okolici živijo, mladi turisti in drugi potencialni obiskovalci. Odvijale se bodo različne aktivnosti v projektu, kot so analiza obstoječega stanja, delavnice o sedanjem odnosu do dediščine, na katero bodo povabljeni mladi, predstavniki občine ter javnih inštitucij. Oblikovan bo tudi turistični produkt za mlade, ki bo spodbujal in nagovarjal njihov odnos do (manj znane) kulturne dediščine. Ponudil bo strokovno oblikovalsko rešitev kot ključno orodje, ki bo dediščino interpretirala, prezentirala in informirala ljudi o njeni prisotnosti v lokalnem okolju skupaj z ostalimi kulturnimi vsebinami, ki so neposredno preletene z njo, rezultat pa bo tudi oblikovanje ustreznega in privlačnega vizualnega jezika predstavitve.


Cilj projekta je vzpostaviti kreativen in inovativen način izražanja identitete in kulturne dediščine in jo približati mladim, po koncu projekta pa nadaljevati z izvajanjem nadgradnje tudi za druge ciljne skupine.


Metka Rupnik

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
28.02.2020
1°C / 14°C
sobota
29.02.2020
-2°C / 12°C
nedelja
01.03.2020
7°C / 11°C