V SOBOTO V KOBARIDU PODELILI GUJONOVI PRIZNANJI

Ponedeljek, 20. januar 2020

Minulo soboto se je v Kulturnem domu v Kobaridu odvijala svečanost ob 50. obletnici srečanj med Slovencev Videmske pokrajine in Posočja.  

Na slovesnosti sta kobariški župan Marko Matajurc in Zdravko Likar podelila tudi letošnja Gujonova priznanja, ki ga prejmejo zaslužni za ohranjanje slovenske narodne identitete, jezika in kulture v tem obmejnem prostoru. 

Letošnji Gujonovi priznanji sta prejela Ada Tomasetig, negovalka, zapisovalka in pripovedovalka beneške ljudske pripovedi, in Zavod za slovensko izobraževanje v Špetru za vlogo, ki jo je odigral pri osnovanju dvojezične šole v Špetru ter za aktivno delovanje na področju izobraževanja zamejskih Slovencev.

In s kakšnimi občutki je Ada Tomasetig sprejela to pomembno priznanje? Naši sodelavki Metki Rupnik je to pojasnila v svoji narečni besedi.

Izjava Ada Tomasetig

Gujonovo priznanje je v imenu Zavoda za slovensko izobraževanje v Špetru prevzel pedagog
Igor Tul, ki je izpostavil pomen prizadevanja za ohranjanje slovenskega jezika in kulture ter izobraževanja med zamejskimi Slovenci.

Izjava Igor Tul 

Metka Rupnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
27.02.2020
10°C / 11°C
petek
28.02.2020
1°C / 12°C
sobota
29.02.2020
1°C / 14°C