KONEC TEDNA PARTIZANSKE SMUČINE

Ponedeljek, 20. januar 2020

V Cerknem se bodo konec tedna odvile tradicionalne, že 43. »Partizanske smučine«. Osrednji del bo potekal v soboto 25.1.2020. Otvoritev in tekmovalni del bo dopoldne v Smučarskem centru Cerkno, zaključek pa popoldne v Hotelu v Cerknem.

Uvod v prireditev bo v četrtek, 23. januarja, ko se bodo v Smučarskem centru Cerkno v veleslalomu pomerili učenci Osnovnih šol Cerkno, Idrija, Spodnja Idrija, Poljane in Železniki.

V soboto 25. januarja se bodo za uvod v Smučarskem centru Cerkno najprej predstavili člani demonstracijske skupine Edmunda Čibeja in Turističnega društva Novaki. V veleslalomu se bodo pomerili člani ZZB za vrednote NOB Slovenije. Potekalo bo tudi tekmovanje pripadnikov Slovenske vojske v veleslalomu,   Prvenstvo Zveze slovenskih častnikov in tekma Zveze policijskih veteranskih društev Sever  in že   16. odprto prvenstvo ZVVS - Zveze veteranov vojne za Slovenijo - Lom 3 in 4. Narava nas letos s snegom ni ravno obdarila, na srečo pa nizke temperature omogočajo umetno zasneževanje smučišč v Cerknem, kjer smuka poteka že od sredine prejšnjega meseca. Popoldne se bodo udeleženci zbrali v Hotelu Cerkno, kjer bo kosilo in zaključna slovesnost z razglasitvijo rezultatov.

Že na predvečer, v petek 24.1.2020, bo s pričetkom ob 18. uri v prostorih Osnovne šole Cerkno, potekala slavnostna akademija v spomin na prve organizirane partizanske smučarske tekme sredi tedanje okupirane Evrope. Na akademiji, ki jo pripravljajo učenci osnovne šole in njihovi mentorji, bo prisotne na začetku pozdravil župan Občine Cerkno Gašper Uršič. Slavnostni govornik na prireditvi bo generalmajor Ladislav Lipič, predsednik Zveze veteranov vojne za Slovenijo.


Fotografija: arhiv prejšnjih prireditevFranci Ferjančič


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
28.02.2020
1°C / 14°C
sobota
29.02.2020
-2°C / 12°C
nedelja
01.03.2020
7°C / 11°C