MINISTER ZA KULTURO JUTRI V IDRIJI IN CERKNEM

Ponedeljek, 13. januar 2020

Jutri bo Idrijo in Cerkno obiskal minister za kulturo Zoran Poznič. Zjutraj se bo na sedežu družbe Kolektor v Idriji sešel s častnim konzulom Južne Koreje Stojanom Petričem, zatem pa se bo v sejni sobi idrijske Mestne hiše srečal na pogovoru z županoma in sodelavci idrijske in cerkljanske občine ter predstavniki večjih kulturnih ustanov v lokalnem okolju.

V sejni sobi idrijske Mestne hiše se bo minister Poznič sešel na delovnem srečanju z županoma občin Idrija in Cerkno, Tomažem Vencljem in Gašperjem Uršičem, s sodelavci ter z direktoricama Centra za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija in Mestnega muzeja Idrija Tatjano Dizdarevič in Ivano Leskovec. Gostu bodo predstavili obe občini in njuno kulturno politiko ter osrednje ustanove s področja kulture na Idrijskem in Cerkljanskem.

Zatem si bo minister ogledal nekatere objekte v Idriji, ki so vpisani na Unescov seznam svetovne dediščine. Vodstvo Mestne knjižnice in čitalnice Idrija bo predstavilo vsebine, ki jih kot upravitelj objektov izvaja v idrijskem Magazinu in Rudniškem gledališču, ki kot najstarejša zidana gledališka stavba na Slovenskem kar kliče po sredstvih za obnovo. 

Člani društva Idrija 2020 bodo svoje delovanje ministru predstavili v strojnici Jaška Inzaghi, Poznič si bo ogledal tudi območje Jožefovovega jaška – Kajzer, ki je potrebno revitalizacije, ter potek obnove kompresorske postaje. V sklepnem delu obiska v Idriji bo minister obiskal tudi grad Gewerkenegg ter Jašek Frančiške.

Po kosilu bo minister za kulturo obiskal Cerkno, kjer bodo predstavniki občine in muzeja spregovorili o laufariji, arheološkem najdišču Divje babe in Partizanski bolnišnici Franja, obisk pa bo sklenil v Hotelu Cerkno na delovnem srečanju z vodstvom in občinskimi svetniki OO SD Idrija-Cerkno. 


Metka Rupnik

Foto: gov.siKomentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
07.07.2020
14°C / 28°C
sreda
08.07.2020
12°C / 29°C
četrtek
09.07.2020
14°C / 31°C