VEČER GLASBE, POEZIJE IN VINA

Nedelja, 08. december 2019

Adventni čas prinaša s seboj pričakovanja na lepe stvari, na praznike, prinaša tiho ustvarjanje načrtov za naprej.
Da je decembrski čas res magičen in da učinkuje skrivnostno in privlačno,  je potrdil koncert z naslovom Večer glasbe, poezije in vina, ki ga je sinoči priredilo Kulturno umetniško društvo »Pomladni dan« v Kobaridu.
Pred polno dvorano so v prestolnici Gregorčičevega planinskega raja nastopili člani skupine Pomladni dan, literarna gosta Tomaž Kosmač – Kosmo in Ana Manfreda, njune umetnine je predstavljala umetnica besede Karmen Vidmar, poezijo in slovensko glasbo je v kito spretno spletala Silva Mlekuž. Pri tem ji je bil v oporo scenarij, ki ga je pripravila Valentina Žbogar.
Poslušali smo glasbo legendarnih Avsenikov, Borisa Kovačiča, skupine Pepel in kri, kri so po žilah pognale zanimive priredbe ljudskih pesmi, glasbeniki in pevke so nam pričarali glasbeni pogled na naše kraje in njihove posebneže.
Pesnica Ana Manfreda  je s poezijo, ki jo je lepo predstavila Karmen Vidmar, predstavila svojo nežno čutečo dušo in napovedala, da njena pesniška zbirka z naslovom Brez tebe ni bila njena zadnja. Pisatelj Tomaž Kosmač – Kosmo pa se je razgovoril o novi knjigi kratkih zgodb, ki jih pravkar pripravlja za izdajo pri založbi Beletrina.
V preddverju dvorane je vinske skrivnosti odkrival vinar Trbižan s Planine pri Ajdovščini. Lepo se je povezal z glasbo in poezijo. Vse je postalo eno.
Vsi so nastopili brezplačno, več kot pol tisočaka pa so s pomočjo občine Kobarid in domačega Lions kluba Soča zbrali in podarili Varstveno delovnemu centru v Tolminu za opremo multisenzorne sobe.
Podoben dogodek se obeta naslednjo soboto na Ponikvah, kamor vse lepo vabi Krajevna skupnost Ponikve, ki dogodek organizira. 


Milan Jež


Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 20°C
petek
02.10.2020
15°C / 22°C