DRIKLC POSTAVLJA ZATOČIŠČE ZA SVETO DRUŽINO

Nedelja, 08. december 2019

Društvo DRIKLC iz Cerknega v letošnjem letu praznuje 10 letnico delovanja. Čeprav so bili člani na spomladanskem občnem zboru izjemno kritični do lokalnih oblasti, ki ji očitajo nesorazmerno financiranje glede na njihova aktivnost, predvsem pa pasivnost pri postavljanju različnih izdelkov, brez premora  delujejo dalje. Med njimi so mojstri lesenih mask, jaslic, pa tudi povsem uporabnih izdelkov.

Društveno delo se odraža predvsem skozi večje predmete, ki popularizirajo dejavnosti in zanimivosti kraja. V pustnem času so izdelali velikansko larfo ta tierjestga, ki označuje dom Laufarije. Žal že več let čaka na postavitev velikanska maketa neandertalčeve piščali. Že nekaj časa zbirajo informacije o letalu znamenitega domačina, pilota, Firbarjevega Vilkota, ki je pred natanko devetdesetimi leti prevažal celo generala Rudolfa Maistra. V teh dneh pa zaključujejo še en večji projekt, velikanske lesene jaslice, ki bodo med božičnimi in novoletnimi prazniki krasile trg pred cerkvijo Svete Ane. Včeraj so pričeli z gradnjo štalce, figure Svete družine in živali pa čakajo v domačih delavnicah. Jaslice bodo uradno odprli sočasno z redno letno razstavo, v soboto, 21. decembra.


Ivan Seljak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 22°C
petek
02.10.2020
15°C / 22°C