ČLOVEŠKA RIBICA, IDRIJSKA ČIPKA, BLEJSKI OTOK = PROTEUS!

Nedelja, 08. december 2019

V začetku novembra se je na Škofijski klasični gimnaziji v Ljubljani odvijal uvodni dogodek programa Moje podjetje, ki ga organizira JA Slovenija – Zavod za spodbujanje podjetnosti mladih, kjer so sodelovali tudi trije dijaki GJV Idrija.


Žiga Urh Gala, Martin Mihevc in Matic Turk, sicer dijaki 4. letnika smeri strojni tehnik na GJV Idrija, so ustanovili svoje dijaško podjetje z imenom PROTEUS p.p. Ime nas najprej spomni na človeško ribico, a dijaki so se odločili, da bodo izdelovali izdelke kot so naravna mila in osvežilci zraka v obliki slovenskih prepoznavnih simbolov (človeške ribice, lipovega lista, čipke, Blejskega otoka… ), pove Žiga Urh Gala.


Izjava: Žiga Urh


Uvodnega dogodka programa Moje podjetje se je sicer udeležilo 152 dijakov in 20 učiteljev s sodelujočih srednjih šol, postregel pa je z kar nekaj inovativnimi in svežimi idejami mladih podjetnikov.


Proteus naj bi svoje izdelke lansiral na trg nekje konec januarja 2020, ciljni kupci pa so jim turisti v vseh naših večjih turističnih mestih.


Več o podjetju in inovativnih idejah dijakov pa lahko slišite na Primorskem valu v torek, 10. decembra po 10. uri.Mirjam Debevc

Foto: Prototip mila z idrijsko čipko (osebni arhiv dijakov)

Izjava: Žiga Urh Gala

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 22°C
petek
02.10.2020
15°C / 22°C