DREŽNIČARJI OB 25-LETNICI GLEDALIŠKE SKUPINE NAVDUŠILI OBČINSTVO

Ponedeljek, 02. december 2019

Visok jubilej, ki ga letos obeležuje amaterska gledališka skupina Drežnica, ni le potrditev izjemne zagnanosti številnih posameznikov iz drežniških vasi, marveč tudi naklonjenosti tamkajšnjega okolja kulturnemu udejstvovanju, v katerem so skozi leta uživali številni Slovenci doma in po svetu. Ob sobotni obeležitvi visokega jubileja v kobariškem Kulturnem domu so imeli srečneži, ki so uspeli priti do vstopic - predstava je bila namreč razprodana - priložnost uživati tudi v izbranih scenah dosedanjih predstav, ustvarjalci pa obljubljajo ponovitev tudi v Tolminu.

Drežničarji, ki so v preddverju dvorane pripravili tudi razstavo svojega delovanja, so v bogat gledališki večer vpletli vse, kar jih je zaznamovalo v poltretjem desetletju delovanja. Večer so odprli z za to priložnost pripravljeno kompilacijo skečev, v katerih so predstavili vse postojanke oziroma države, ki so jih prepotovali od leta 1994, med drugim so gostovali v Argentini, Kanadi in Avstraliji, prepotovali nekdanjo Jugoslavijo in obšli sosednje države Slovenije. 

Sledila je njihova najnovejša predstava Štruklji in sir, ki so jo na oder postavili letos februarja in ki je na uprizoritev čakala kar deset let. Toliko časa je namreč preteklo, odkar jo je spisala drežniška kulturna ustvarjalka Silva Mlekuž.

V 25 letih je v gledališki skupini Drežnica, ki jo uspešno vodi Rina Berginc, sodelovalo 52 ljudi, mnogi so že dolgo upokojeni, a so se ponovno aktivirali za posebno uprizoritev ob tokratni 25-letnici, pri kateri je spet sodelovalo kar 30 ljudi.  V vseh teh letih so odigrali 14 različnih gledaliških predstav, vsako v povprečju na odru izvedejo vsaj 12-krat, pri rekorderki pa so našteli kar 32 uprizoritev. V tokratnem večeru v Kobaridu so poželi navdušen aplavz občinstva, ki se je navdušeno poklonilo njihovim komičnim vložkom in hudomušnim scenam, prav zaradi velikega zanimanja pa v prihodnjih tednih načrtujejo vsaj še eno izvedbo v Posočju, za začetek v Tolminu. 


Povzeto po Moja Občina - Kobarid

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
16°C / 22°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 24°C