MOPZ JUSTIN KOGOJ DOLENJA TREBUŠA BO OBELEŽIL 65 LET DELOVANJA

Sobota, 30. november 2019

Moški pevski zbor Justin Kogoj Dolenja Trebuša danes zvečer v kulturnem domu Dolenja Trebuša s koncertom obeležuje 65-letnico delovanja.

Korenine ljubiteljske kulture v Dolenji Trebuši segajo v leto 1912, ko je bilo ustanovljeno bralno društvo Vodnica. Po drugi svetovni vojni se je kulturno društvo preimenovalo v Prosvetno društvo "Justin Kogoj". V društvu danes delujejo štiri sekcije, ena starejših je prav moški pevski zbor.
Zbor neprekinjeno deluje že 65 let. Predsednik Stanko Mrak:

Izjava Stanko Mrak

Sestava zbora se je v vseh teh letih večkrat spremenila, v zboru se je zamenjalo več kot 70 pevcev. Danes zbor sestavlja 14 pevcev, ki nastopajo na različnih proslavah, revijah in drugih dogodkih. Zbor že 12. leto zapored vodi Matej Kavčič.

Na nocojšnjem koncertu se jim bodo pridružile tudi pevke iz ženskega zbora Justin Kogoj, zapeli pa bodo tudi skupaj kot mešani zbor. Koncert bo popestrila tudi glasbena zasedba s Tržaškega Ano ur'co al' pej dvej.

Čeprav je po besedah predsednika Stanka Mraka povprečna starost pevcev približno enaka kot obletnica obstoja zbora, si želijo tudi nove mlade glasove, saj jim načrtov za v prihodnje vsekakor ne manjka.  


Simona Skočir

Stanko Mrak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
29.09.2020
6°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 21°C