BARBARA, POČASI PA BO-DOBRODELNA DRAŽBA V HOTEDRŠICI USPELA!

Nedelja, 01. december 2019
Zadnje novembrske dni je v Hotedršici potekala dobrodelna dražba umetniških del, celoten izkupiček pa bodo organizatorji namenili obnovi cerkvice svete Barbare na Ravniku.


Dobrodelna razstava z naslovom Cvetje za sveto Barbaro se je zaključila z licitacijo umetniških del, ki je bila po besedah vodja programa Romana Trevna nad pričakovanji. Glavna umetniška dela so bila prodana, zbrani znesek pa naj bi bil po besedah Trevna nekje okoli 5.000 €.

Izjava: Roman Treven

Čeprav so organizatorji pričakovali, da bodo dela kupila okoliška podjetja in s tem pomagala lokalni cerkvici pa je vse presenetil podatek, da so 90 % del kupili krajani sami, ki so združili moči in prispevali denar za Sveto Barbaro.

Preostanek del in s tem razstava se je preselila v župnišče v Hotedršici, kjer si jo bo mogoče ogledati še tri decembrske vikende in dela posvojiti.

Vsa dela so darovali slovenski in tuji umetniki ter ustvarjalci, ki so navdih črpali iz legend, okolice idilične cerkvice ali pa jih je navdihnila svetnica sama.

Sredstva bodo domačini zbirali še na eni ponovitvi gledališke igre Barbara, sej bo, in sicer v petek, 6. decembra, v dvorani v Hotedršici.


Mirjam Debevc


Foto: Klemen Trpin

Izjava: Roman Treven

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
12°C / 27°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 22°C