NA MOSTU NA SOČI PREMOSTILI 200 LET ŠOLSTVA

Sobota, 23. november 2019

Telovadnica Osnovne šole Dušana Muniha na Mostu na Soči je bila včeraj zvečer skoraj premajhna za vse, ki so se udeležili prireditve PreMOSTimo čas, s katero so obeležili 200-letnico šolstva v kraju.


Zbrane so uvodoma nagovorili ravnatelj Ciril Makovec, župan občine Tolmin Uroš Brežan ter Anton Baloh, vršilec dolžnosti direktorja Direktorata za predšolsko vzgojo in osnovno šolstvo. 

V raznolikem kulturnem programu so se skozi pevske, plesne in igrane točke sprehodili skozi zgodovino šolstva - vse od leta 1819, ki je v Šolskem koledarju cesarsko kraljevega okrajnega šolskega sveta v Tolminu zabeleženo kot ustanovitveno leto šole za silo pri Sveti Luciji, pa do danes, ko so črne in zelene lesene table zamenjale pametne table in računalniki. 


Šolo, ki jo danes sestavlja centralna šola na Mostu na Soči in podružnične šole v Podmelcu, Dolenji Trebuši in na Šentviški Gori, skupaj obiskuje 330 učencev, v vrtec pa je vključenih 180. 

Med drugim se lahko pohvalijo s tem, da so eko in kulturna šola, vključeni so v več projektov, učenci pa so uspešni na različnih področjih.


Kot je uvodoma poudaril ravnatelj Ciril Makovec, šola tako kot do sedaj tudi v prihodnje ne ostaja zgolj hram učenosti, ampak tudi kraj povezovanja. 


Simona Skočir

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
29.09.2020
6°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 21°C