TURISTIČNA ODDAJA // PREDSTAVITEV FIČ IN PRAZNIKA IDRIJSKIH ŽLIKROFOV

Četrtek, 21. november 2019
Pred dnevi sta Mladinski center Idrija in Zavod za turizem Idrija s soorganizatorji v prostorih Topilnice Hg organizirala kulinarično razvajanje, poimenovano Brunch for bunch. Med okušanjem istrskih dobrot so organizatorji predstavili novosti in okviren potek Festivala idrijske čipke in Praznika idrijskih žlikrofov z letnico 2020.

Obe osrednji poletni prireditvi v Idriji bosta doživeli nekaj sprememb. Tako dvig festivalske zastave odslej ne bo ponazarjal le pričetka tridnevnega Festivala idrijske čipke, ampak bo v enoten prireditveni lok povezal vse že tradicionalne poletne prireditve v mestu, vključno z idrijskim občinskim praznikom. S spustom festivalske zastave zadnji vikend v avgustu pa se bo sklenilo poletno dogajanje v mestu. Predvsem pa si želijo v ospredje Festivala idrijske čipke vrniti čipko, oba dogodka pa narediti prepoznavna v Sloveniji in širše, zato promocijo obeh poletnih dogodkov pričenjajo že na pragu zime, kot v prispevku Metke Rupnik pojasnjuje direktorica Zavoda za turizem Idrija Valerija Verhovnik.Izjava 1: Valerija VerhovnikTokratna predstavitev obeh dogodkov, Festivala idrijske čipke in Praznika idrijskih žlikrofov, nista potekala kot običajna novinarska konferenca, ampak v obliki posebnega kulinaričnega dogodka. Zakaj so se odločili za tak način pričetka promocije obeh prireditev?Izjava 2: Valerija VerhovnikS promocijo Festivala idrijske čipke in Praznika idrijskih žlikrofov želijo prodreti tudi v slovenski prostor in se uvrstiti med dogodke v Sloveniji, ki jih je potrebno obiskati.Izjava 3: Valerija VerhovnikLjubljana je lani tudi začela z organizacijo svojega čipkarskega festivala. To mesto sicer ni tipično klekljarsko središče, ker pa gre za prestolnico, lahko ob drugih zanimivostih mesta požanje tudi zanimanje turistov za čipko. Koliko, če sploh lahko to že vpliva na obisk Festivala idrijske čipke?Izjava 4: Valerija Verhovnik

Metka Rupnik


FOTO: Praznik idrijskih žlikrofov (FB)

Izjava 1: Valerija Verhovnik
Izjava 2: Valerija Verhovnik
Izjava 3: Valerija Verhovnik
Izjava 4: Valerija Verhovnik

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
29.09.2020
6°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 21°C