DEVETA IDRIJSKA OBČINSKA SEJA V LETU 2019

Petek, 22. november 2019

Včeraj je v Idriji potekala deveta seja Občinskega sveta Občine Idrija. Občinski svet in župan Občine Idrija Tomaž Vencelj so pregledali 18. točk seje. Sprejete in potrjene so bile vse.


Na seji je bila ponovno med najbolj zanimivimi točkami JP Komunala Idrija. Nadzorni svet podjetja je oddal poročilo poslovanja.


Danica Kržišnik, predsednica nadzornega sveta JP Komunala Idrija je podala pojasnilo letnega poročila za leto 2018. Po popravkih se je izguba podjetja še povečala in naj bi se po mnenju strokovnjakov še zvišala.


Izguba, nastala v letu 2018 v višini 429.656 €, se bo delno pokrivala s prenesenimi dobički iz preteklih let v višini 1.992 €. Preostala vrednost izgube v višini 427.664 € ostane nepokrita in se bo pokrivala z dobički prihodnjih let. Kržišnikova izjav za javnost ni želela dajati, ker naj bi bilo že vse povedano in razjasneno. Povišanje cen komunalnih storitev in izguba podjetja pa ostajajo – kar je večini občanov še vedno nejasno in nerazumljeno. Tekoče poslovanje za mesec julij, avgust in september naj bi bilo na pozitivni nuli, dodaja Kržišnikova. Razpis za direktorja podjetja bodo ponovili v januarju.


Občinski svet občine Idrija je imenoval kot predstavnike Občine Idrija v svet javnega zavoda Osnovna šola Spodnja Idrija Vanjo Jež Strel, Adrijano Erjavec in Darijo Velikanje, v svet javnega zavoda Zdravstvenega doma Idrija pa Milovano Lukan in Bogdana Tušarja.


Naslednja seja in s tem zadnja letos bo 19. decembra.


Mirjam Debevc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
29.09.2020
6°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 21°C