V KINOGLEDALIŠČU TOLMIN OBELEŽILI 20 LET DELOVANJA PRC

Petek, 22. november 2019

Poročali smo že, da Posoški razvojni center letos obeležuje 20 let delovanja. Temu so posvetili že več dogodkov, včeraj pa so v Kinogledališču Tolmin pripravili osrednjo prireditev. Zbrane so uvodoma nagovorili direktorica Almira Pirih, župan Občine Tolmin Uroš Brežan, predstavnik občin ustanoviteljic, ter Elvira Šušmelj, generalna direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih pri Ministrstvu za izobraževanje, znanost in šport. Sledil je moderiran pogovor 'Povezani rastemo za nove cilje že 20 let', dogodek pa so obogatili tudi s kulturnim programom.Posoški razvojni center ima trenutno 27 zaposlenih, kar je največ med vsemi razvojnimi agencijami v Sloveniji, od drugih agencij pa jih razlikuje tudi to, da imajo edini od leta 2016 vzpostavljeno organizacijsko enoto ljudske univerze. Kot je izpostavila Elvira Šušmelj, generalna direktorica Direktorata za srednje in višje šolstvo ter izobraževanje odraslih, je organizacijska enota nastala na pobudo Ministrstva za izobaževanje, znanost in šport prav zaradi uspešnega delovanja Posoškega razvojnega centra na področju izobraževanja odraslih že skoraj od vsega začetka.Župan Občine Tolmin Uroš Brežan je poudaril, da je Posoški razvojni center s svojim sodelovanjem v številnih mednarodnih projektih vsekakor okno v svet za posoške občine.Izjava Uroš Brežan 


Zaposleni in udeleženci so se tako na včerajšnjem dogodku skupaj ozrli na prehojeno pot in na koncu nazdravili tudi prihajajočim izzivom. 


Simona Skočir

Izjava Uroš Brežan

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
16°C / 30°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
14°C / 28°C