ENO BREZ PROSIM!

Torek, 19. november 2019
V tem tednu poteka Evropski teden zmanjševanja odpadkov pod sloganom „Ponovno uporabo spremeni v navado“. Pričel se je 16. novembra in bo trajal še do nedelje, 24. novembra. V sklopu tega tedna bodo v Mladinskem centru Idrija otvorili tudi začetek njihovega projekta z naslovom Zmanjšaj!, ki ga pripravljajo v sodelovanju s Komunalo Idrija in Primorskim valom.


Na Mestnem trgu bodo danes organizirali dogodek Eno brez prosim! z namenom, da povabijo ljudi k zmanjševanju odpadkov. Gre za akcijo, kjer bodo mimoidočim ponudili kavo, vendar brez skodelice – le to prinesite s seboj. Maja Likar, vodja projekta Zmanjšaj!:


Izjava: Maja Likar


MC Idrija pri svojem delu stremi k čistejši prihodnosti in se trudi za čim manjši prispevek k onesnaževanju okolja. Vse mlade in druge v lokalni skupnosti vabijo, da se jim danes dopoldan pridružite na Mestnem trgu v Idriji pri aktivnem sodelovanju v boju za zmanjšanje odpadkov.


Današnji dan je le korak pri dvoletnem projektu, ki ga sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Kako uspešen je bil pa izveste danes po 16. uri na Primorskem valu.


Mirjam Debevc
Izjava: Maja Likar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

torek
29.09.2020
6°C / 20°C
sreda
30.09.2020
7°C / 22°C
četrtek
01.10.2020
10°C / 21°C