FORUM TNP V KOBARIDU

Petek, 15. november 2019

 Javni zavod Triglavski narodni park je včeraj, 14. novembra v Domu Andreja Manfrede v Kobaridu organiziral forum. Zavod je predstavil aktivnosti, ki so jih izvedli do sedaj, sledila pa je razprava o razvoju, turizmu in sobivanju z zvermi v Triglavskem narodnem parku, saj se s slednjim zadnje čase v parku zelo pogosto srečujejo. Na srečanju so izvolili dva člana predsedstva foruma, to sta bila Žarko Mlekuž ter Klemen Langus, ter obravnavali in naredili poročilo o prejšnjem forumu iz leta 2012. Dotaknili so se načrta upravljanja Triglavskega narodnega parka in razpravljali o uresničevanju razvojnih usmeritev. Nekaj besed o problemih v TNP, direktor javnega zavoda TNP, Janez Rakar. 


Izjava Janez Rakar


Kot je še povedal Rakar, si želijo še naprej tako dobrega sodelovanja z občinami, župan občine Bovec Valter Mlekuž pa je izpostavil predvsem problematiko financiranja šole v Trenti ter izseljevanje iz Lepene in drugih manjših krajev na območju TNP, zato bi si želel več resnosti s strani ministrstva ter konec praznim obljubam.Sendi Kuščer

Izjava: Janez Rakar

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
16°C / 30°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
14°C / 28°C