V IDRIJI NAČRTUJEJO USTANOVITEV SKUPNEGA PROMOCIJSKEGA SKLADA

Petek, 15. november 2019

Na Idrijskem načrtujejo oblikovanje promocijskega sklada, iz katerega naj bi črpali sredstva za skupne promocijske aktivnosti destinacije Idrija.

V skladu s strategijo razvoja turizma občine Idrija za obdobje 2019-2023 bo idrijski občinski svet v četrtek odločal o spremembi odloka o ustanovitvi javnega Zavoda za turizem Idrija, in sicer tako, da bi v ustanovni akt zavoda dodali člen, ki bo omogočal oblikovanje promocijskega sklada destinacije Idrija. V sklad naj bi se stekala sredstva od prodaje paketa kombiniranih vstopnic, sestavljenega iz vsaj dveh vstopnic za ogled turističnih znamenitosti oziroma doživetij destinacije Idrija.

V začetku naj bi se v pakete vključili Mestni muzej Idrija, Center za upravljanje z dediščino živega srebra Idrija, Čipkarska šola Idrija in Zavod za turizem Idrija, sredstva sklada pa naj bi porabljali za izvajanje skupne promocije.

S promocijskim skladom naj bi na posebnem, ločenem stroškovnem mestu in na osnovi pravilnika, ki ga bo sprejel občinski svet, upravljal Zavod za turizem Idrija. Sredstva za skupno promocijo naj bi uporabljali na podlagi vnaprej izdelanega plana, ki bo vključeval sodelujoče inštitucije in tudi druge akterje na področju turizma, potrjeval pa naj bi ga svet zavoda dvakrat letno.


Metka Rupnik

Foto: Mestni muzej Idrija

 

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
16°C / 30°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
14°C / 28°C