V KANALU OB SOČI PRORAČUN PRESTAL PRVO BRANJE

Petek, 15. november 2019

V občini Kanal ob Soči je včeraj potekala 7. redna seja. Svetniki in svetnice pa so še pred sejo zbrali in položili cvetje na oskrunjen spomenik v centru Kanala in se nato odpravili v prostore občine.Na seji so potrdili odlok o vzpostavitvi območja za pešce na Trgu Kontrada. V njem je zapisano, da je parkiranje na trgu prepovedano, dovoljena je le dostava do 30 minut, kar pa prebivalcem onemogoča normalno življenje. Predstavnik prebivalcev Miha Stegel razkriva glavne očitke proti občini:

Posnetek: Miha Stegel 1

Na seji so svetniki obravnavali in soglasno sprejeli tudi prvo branje proračuna. Občina Kanal ob Soči se bo za dokončanje vseh investicij nasledenje leto morala zadolžiti za približno pol milijona evrov. Županja Tina Gerbec:

Posnetek Tina Gerbec 1

Na seji so tudi soglasno sprejeli Pravilnik o subvencioniranju nakupa malih čistilnih naprav. Na podlagi pravilnika bo občina izvedla razpis, preko katerega bodo lahko upravičeni prebivalci pridobili sofinanciranje nakupa čistilne naprave do 50 odstotkov. Občina bo za izvedbo razpisa prvo leto namenila 15.000 evrov.

Nicolas Vanek

Izjava Miha Stegel 1
Izjava Tina Gerbec 1

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
16°C / 30°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
14°C / 28°C