OB OBLETNICI RRA ZA SEVERNO PRIMORSKO O POMENU RAZVOJNIH AGENCIJ

Petek, 15. november 2019

Regijske razvojne agencije pogosto nadomeščajo regije oziroma opravljajo njihovo delo, zato so zelo pomembne za razvoj občin, je na slovesnosti ob 20-letnici Regijske razvojne agencije Severne Primorske poudaril njen direktor Črtomir Špacapan. Podobnega mnenja je ministrica Alenka Bratušek, ki se je tudi udeležila včerajšnje slovesnosti.

Špacapan je ocenil, da je bilo v vseh letih za regijske razvojne programe, razdeljene po občinah, namenjenih okrog 200 milijonov evrov. "In če k temu prištejem še vse investicije, si drznem reči, da smo krepko presegli 500 milijonov evrov ali pa da se bomo s to finančno perspektivo približali eni milijardi evrov. To pa je veliko denarja, ki bi si ga samo s sredstvi iz občinskih proračunov težko privoščili," je dodal.

V 20 letih so največ pozornosti namenili komunalni infrastrukturi. Črtomir Špacapan:

Posnetek: Črtomir ŠpacapanPo prepričanju ministrice za infrastrukturo Alenke Bratušek, ki vodi tudi kohezijski resor, so razvojne agencije pomembne:

Posnetek: Alenka Bratušek


RRA Severne Primorske so ustanovile občine Brda, Kanal ob Soči, Šempeter-Vrtojba, Miren-Kostanjevica in Mestna občina Nova Gorica ter GZS Območna zbornica za Severno Primorsko in Območna obrtno-podjetniška zbornica Nova Gorica. Po ustanovitvi nove občine se je pridružila še Občina Renče-Vogrsko.


STA 

Črtomior Špacapan
Alenka Bratušek

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
16°C / 30°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
14°C / 28°C