Simona Skočir
Voditeljica programa
Pred dnevi je Zavod za turizem Idrija na Ledinskem Razpotju izpeljal ocenjevanje za pridobitev certifikat odličnosti Idrija izbrano in pravico do uporabe tega znaka na izdelkih. Ocenjevalna komisija je v ocenjevanje prejela 50 rokodelskih izdelkov, od katerih jih je certifikat prejelo 32. Ocenjevala je tudi 23 prehranskih izdelkov, 3 jedi, ponujene na gostinski način, in 4 doživetja, od katerih so vsi prejeli certifikat. Prof. dr. Janez Bogataj je enega od izdelkov, in sicer lesen krožnik z idrijsko čipko, ujeto v epoksi smolo zaradi njegove oblikovne dovršenosti ocenil kot primernega tudi za protokolarno darilo. In kakšne so še bile letošnje ugotovitve ocenjevalne komisije. Urška Bajec Rupnik, koordinatorica projekta kolektivne blagovne znamke Idrija izbrano.
Izjava 1: Urška Bajec Rupnik
In kaj torej izdelki in prireditve, ki nosijo znak kakovosti Idrija izbrano, z njim sporočajo kupcu, uporabniku?
Izjava 2: Urška Bajec Rupnik
Kolektivna blagovna znamka Idrija izbrano povezuje ponudnike z območja Geoparka Idrija. Ali razmišljate, da bi blagovno znamko razširili tudi na ponudnike na sosednjih območjih izven geoparka?
Izjava 3: Urška Bajec Rupnik
Metka Rupnik
Fotografija: Emilijin zajtrk - kategorija: jedi, postrežene na gostinski način (Bojan Tavčar - arhiv Zavoda za turizem Idrija)
Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!
Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.
Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!