TEDEN SLOVENSKEGA FILMA TUDI V TOLMINU IN IDRIJI

Ponedeljek, 11. november 2019


Pričenja se teden slovenskega filma, ki bo potekal po vsej Sloveniji. Od danes pa vse do petka bodo šole, vrtci, zavodi in druge organizacije vabile k brezplačnemu ogledu slovenskih filmov.

S tem projektom bodo skušali povezovati oz. graditi most med šolo in kulturnimi ustanovami, predvsem pa povečevati dostopnost, sistematičnost in dolgoročnost filmske vzgoje tako v vrtcu in šoli kakor v kulturnih ustanovah; domači film in filmsko ustvarjalnost bodo tako približevali različnim generacijam po vsej Sloveniji ter spodbujali več koordiniranih formalnih in neformalnih oblik filmske vzgoje.

Projekt nastaja v sodelovanju Slovenskega filmskega centra z Ministrstvom za kulturo, Ministrstvom za izobraževanje, znanost in šport ter Zavodom Republike Slovenije za šolstvo.

V tem tednu bodo tako staknili glave filmski ustvarjalci, vrsta filmskih delavcev, mislecev, mreža kinematografov in plejada kulturnih ustanov. Špela Mrak iz Kinogledališča Tolmin.


Izjava: Špela MrakTako v kinu Tolmin kot v Filmskem gledališču Idrija so namenili praznovanju Slovenskega tedna filma več dni. Danes bo v obeh krajih na sporedu film Ne joči, Peter. Ob 15.30 v Tolminu in ob 18. uri v Idriji. Tedenski spored filmov, ki se bodo še predvajali, pa si lahko ogledate na spletnih straneh kina Tolmin in Idrija.


Mirjam Debevc

Izjava: Špela Mrak

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
12.07.2020
16°C / 30°C
ponedeljek
13.07.2020
14°C / 27°C
torek
14.07.2020
14°C / 28°C