V VRTOJBI ODPRLI PRVO INVESTICIJO EVROPSKEGA ZDRUŽENJA ZA TERITORIALNO SODELOVANJE EZTS GO

Petek, 08. november 2019

V Vrtojbi so včeraj odprli rekreacijski park, v sklopu katerega je tudi parkirišče za avtodome. Na parkirišču je dovolj prostora za 18 avtomobilov in osem mest za avtodome. V bodoče pa si želijo v okolici urediti tudi avtokamp.


Naložba je bila izvedena v sklopu projekta Isonzo-Soča, financiranega iz programa Interreg Slovenija-Italija 2014-2020.


Skupna površina rekreacijskega parka in parkirišča, na katerem uporabniki najdejo vse potrebne storitve, od priklopa na električno in vodovodno omrežje ter postaje za izlivanje tekočih odpadkov, je 1255 kvadratnih metrov. V rekreacijskem parku so na voljo obiskovalcem tudi mize in stoli za piknike.


EZTS GO (Evropsko združenje za teritorialno sodelovanje občin Gorica, Nova Gorica in Šempeter - Vrtojba), ki sicer deluje v Gorici, je za gradbena dela pripravilo javni razpis po slovenski zakonodaji v Sloveniji. Skupna vrednost del brez DDV znaša 390.000 evrov.


"Glede na to, da imamo sedaj na tem območju vso potrebno infrastrukturo, bi lahko v kratkem uredili v neposredni okolici tudi avtokamp. Vendar tega občina ne bo urejala sama, pač pa bomo iskali zasebnika. Ta bi potem sam postavil servisne objekte, mogoče mobilne hiške ali čisto običajno šotorišče," je po včerajšnji otvoritvi pojasnil župan Občine Šempeter-Vrtojba Milan Turk.


Izjava: Milan Turk


Mirjam Debevc (povzeto po STA)

Izjava: Milan Turk

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
20.02.2020
-3°C / 13°C
petek
21.02.2020
-1°C / 15°C
sobota
22.02.2020
-2°C / 14°C