NOVO KROŽIŠČE V ŽIREH PRVA FAZA ŽIROVSKE OBVOZNICE

Petek, 08. november 2019

Žiri so dobile novo krožišče, ki predstavlja prvo fazo izgradnje obvoznice proti Logatcu in poslovni coni. Kot je na včerajšnjem slovesnem odprtju krožišča poudaril žirovski župan Janez Žakelj, bosta krožišče in obvoznica prinesla večjo varnost in pretočnost, hkrati pa tudi boljšo povezanost.


Izjava: Janez Žakelj


Približno milijon evrov vreden projekt izgradnje prve faze obvoznice Žiri je v višini okoli 800.000 evrov financirala Direkcija RS za infrastrukturo, preostanek pa je zagotovila občina. Projekt je obsegal ureditev enega kilometra ceste med regionalno cesto Rovte - Žiri in Žiri - Trebija s podaljškom do Osnovne šole Žiri. V sklopu del je potekala še rekonstrukcija dveh križišč kot navezavi na obstoječo državno cesto, za višjo raven prometne varnosti pa so bile urejene površine za pešce in kolesarje.


Ministrica za infrastrukturo Alenka Bratušek je spomnila, da so v zadnjem obdobju uredili kar nekaj prometne infrastrukture na območju žirovske občine.


Izjava: Alenka Bratušek


"Intenzivno urejamo tudi prometno infrastrukturo drugod po državi," je izpostavila Bratuškova in zagotovila, da imajo obvoznice na ministrstvu prednost, saj izjemno izboljšajo prometno varnost, hkrati pa promet preusmerijo iz naselij na obrobje, kar pomeni manj hrupa, boljšo kakovost zraka in s tem višjo kakovost življenja.


Krožišče, ki so ga prometu uradno predali včeraj, je sicer del večjega projekta izgradnje obvoznice proti Logatcu in v industrijsko cono.Mirjam Debevc (povzeto po STA)Izjava: Janez Žakelj
Izjava: Alenka Bratušek

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
15°C / 26°C
nedelja
07.06.2020
15°C / 24°C