PODPISANI! MEDIJI-PSI VOJNE ALI GOLOBI MIRU?

Petek, 08. november 2019

Danes ob 18. uri v Tolminu vstopajo v novo sezono razmišljanj o miru in konfliktih danes.

 

Letošnji cikel Podpisani! bo štiri novembrske večere v Tolminu gostil nekaj poznanih in priznanih imen slovenske medijske scene. Programski vodja Zdravko Duša je tokrat v ciklu Podpisani! skupaj zbral poznavalce, s pomočjo katerih bodo skušali odgovoriti na vprašanje, ali so mediji psi vojne ali golobi miru.

 

Izjava: Zdravko Duša

 

 

Tokratna razmišljanja se bodo k medijskim ustvarjalcem vračala z vprašanjem o odgovornosti medijev v času njihove izjemne moči. Preiskovali bodo njihov dejanski vpliv in oblike zlorab. V okolju, kjer so očitki o enopolni medijski usmerjenosti še vedno pogosti, bodo iskali alternative.

Razdirali bodo vsakdanje predstave in se spraševali, koliko zdrave agresije vnašajo v ozračje in koliko nestrpne negotovosti.

 

V organizaciji Občine Tolmin in ob izvedbeni pomoči Zavoda za Kulturo, šport in mladino občine Tolmin, Knjižnice Cirila Kosmača Tolmin in Tolminskega muzeja začnejo ob 18. uri v Kinogledališču Tolmin. Dogodek bodo otvorili z Rokom Šuligojem, ob 19. uri pa nadaljujejo z Alijem Žerdinom.

 

Cikel razmišljanj se bo nadaljeval še v četrtek, petek in soboto, 14., 15. in 16. novembra.

 

Mirjam Debevc

Foto: Arhiv Občine Tolmin

Izjava: Zdravko Duša

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
15°C / 26°C
nedelja
07.06.2020
15°C / 24°C