RDEČI KRIŽ AJDOVŠČINA KREPI SVOJE VRSTE

Sreda, 06. november 2019

Območno združenje Rdečega križa Ajdovščina v letošnjem decembru pričenja z usposabljanjem novih članov ekip prve pomoči, s katerimi želijo okrepiti in dopolniti svoje že obstoječe vrste.

 

Pod okriljem OZ Ajdovščina delujejo tri ekipe prve pomoči – dve na ajdovskem in ena na vipavskem koncu. Ekipe so vključene v sistem zaščite in reševanja ter so vedno pripravljene, da se odzovejo na vpoklic v primeru večje naravne nesreče. Irena Žgavc, sekretarka ajdovskega združenja.

 

Izjava: Irena Žgavc

 

V ekipo prve pomoči vabijo nove kandidate, ki ne potrebujejo nobenega predznanja, potrebno pa je, da opravijo 70 urni tečaj za bolničarja, ki ga bo organiziral RKS, še sporočajo iz OZ Ajdovščina. Tečaj bo za člane ekip brezplačen, izvajal pa se bo v dela prostem času. Člani ekip se bodo najprej seznanili s temeljnimi postopki prve pomoči, svojo usposobljenost in pripravljenost pa bodo nenehno izpopolnjevali in se tako počasi pripravljali na morebitno aktivacijo v krizni situaciji.

 

Mirjam Debevc

Foto: arhiv RK OZ Ajdovščina

 
Izjava: Irena Žgavc

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

četrtek
04.06.2020
16°C / 22°C
petek
05.06.2020
16°C / 22°C
sobota
06.06.2020
16°C / 24°C