ZD IDRIJA Z NOVIMI PROSTORI CKZ IN REŠEVALNIM VOZILOM

Sreda, 06. november 2019

Zdravstveni dom Idrija, ki skrbi za osnovno zdravstveno varstvo prebivalcev občin Idrija in Cerkno, je od včeraj bogatejši za dve pridobitvi. V pritličju prenovljenega objekta starega zdravstvenega doma so odprli prostore centra za krepitev zdravja in v uporabo prevzeli novo reševalno vozilo.

Idrijski zdravstveni dom je namreč eden od 25 zdravstvenih domov v Sloveniji, ki je uspešno kandidiral na ustreznem razpisu ministrstva za zdravje in v okviru projekta, ki ga sofinancirata Evropska unija iz evropskega socialnega sklada in Republika Slovenija, marca lani oblikoval center za krepitev zdravja za izvajanje preventivnih zdravstvenih programov.

Ekipa v centru zaposlenih zdravstvenih delavcev je doslej delovala v objektu obstoječega zdravstvenega doma, z včerajšnjim dnem pa se je preselila v pritličje obnovljene stavbe starega zdravstvenega doma. Z državnimi sredstvi popotresne obnove je bil prvi del objekta že uspešno saniran, na drugem delu sanacija še poteka, v pritličju prvega dela pa je občina z 200.000 evrov, pridobljenih na razpisu ministrstva za zdravje, in nekaj lastnimi sredstvi uredila prostore centra za krepitev zdravja. Direktorica ZD Idrija Marija Magajne.

izjava Marija Magajne

 Novi prostori centra za krepitev zdravja v Idriji so pomembna pridobitev za občane idrijske in cerkljanske občine ter spodbuda za uvedbo bolj zdravega življenjskega sloga, sta na včerajšnjem odprtju prostorov med drugim poudarila idrijski župan Tomaž Vencelj in podžupan občine Cerkno Domen Uršič.

 Na včerajšnji priložnostni svečanosti je ZD Idrija v uporabo prejel tudi novo reševalno vozilo v skupni vrednosti 140.000 evrov, ki sta ga iz občinski sredstev in sredstev pristojnega ministrstva sofinancirali občini Idrija in Cerkno, del pa je prispeval tudi ZD Idrija iz lastnih virov.

 

Podrobneje pa danes po 10.uri, v oddaji Aktualno z županom.  


Metka Rupnik

izjava Marija Magajne

Komentarji

Oddajte svoj komentar

Za komentiranje se morate prijaviti. Če še nimate uporabniškega računa, si lahko tega ustvarite brezplačno!

Komentarji ne odražajo stališča uredniške politike Primorskega vala. Prosimo, da se pri komentiranju držite teme in ne uporabljate sovražnega govora.

Bodite prvi pri komentiranju novice, oddajte svoj komentar!Pozabljeno geslo?

 

nedelja
10.12.2023
2°C / 11°C
ponedeljek
11.12.2023
2°C / 13°C
torek
12.12.2023
3°C / 12°C